ခုတခါကေတာ့ အိႏၵိယေရာက္ ၿမန္မာ တကၠသုိလ္ေက်ာင္းသားတုိင္းေၿ ပာတတ္တဲ့ ထမင္း ဟင္းဒုကၡပါပဲ...
ဟိႏၵီထမင္း ဟိႏၵီဟင္းက မည္သုိ့မွ်ပင္ စားလုိ့မရ ဒုကၡက မေသးလွဟု ဆုိၾကသည္၊
ညေနဆုိ ကုိယ္တုိင္ ေစ်းၿခင္းေတာင္းၾကီး ဆြဲ၊ ကားတားကားတားႏွင့္ ကုလား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ဆုိင္ေတြဆီ ခ်ီတက္ရသည္။
ဒီၾကားထဲ ကုလားစကားမတတ္တဲ့ လူကုိ ကုလားက ကုလားစကားႏွင့္ ရြမ္းရြမ္းေဝေအာင္ စကားလာေၿပာတတ္ေသး၏။
သူက ခပ္တည္တည္ႏွင့္ အုိေက အုိေက ဟု ေဖာ္လုိ လုိက္ေပးေနရ၏။
တကယ္ေတာ့ တလုံးမွ နားမလည္၊
(မင္းႏွမ ငါ့ေပးဟု ဆုိက အုိေကဟု ေၿပာမိရက္သား" ေသၿပီဆရာ" ပင္) သုိ့ေသာ္ မတတ္ႏုိင္၊
ကုိယ္မွ နားမလည္ပဲ၊
မနက္ဆုိ စခ်က္ရေလေတာ့၏။
က်န္တဲ့ ကုိယ္႕ရဲ့ သူငယ္ခ်င္းေက်ာင္းသားေတြကေတ ာ့ ထမင္းနဲ့ ဟင္း စားလုိ့ မေကာင္းေၾကာင္း အေမ့လက္ရာကုိ လြမ္းေၾကာင္း ၿငီးၾကသည္၊
သူကေတာ့ မၿငီး...
သူ႕အတြက္ ဟင္းခ်က္ၿခင္း ဟူေသာ အမွဳ ကိစၥသည္ အလြန္ပင္ ေသးငယ္လွ၍ ေခတ္စကားနဲ့ ေၿပာရေသာ္ မုိင္နာ က်လွေသာ အလုပ္ေလးပင္ ၿဖစ္၏၊ အေၾကာင္းကား..
သူဟာ ဟင္းခ်က္တဲ့ ေနရာမွာ အင္မတန္မွ ေတာ္ေသာ ၿမန္မာႏိုင္ငံရဲ့ အထင္ကရ စားဖုိမွဳးၾကီးမ်ာရဲ့ဟင္းခ် က္နည္း
စာအုပ္အမ်ဳိးမ်ဳိး အသြယ္သြယ္ထဲမွ အလြန္တရာမွ ခက္ခဲနက္နဲ လွတဲ့
ၾကက္ဥၿပဳတ္နည္း ေရကို ဆူသြားေအာင္ ၾကိဳနည္းတုိ့ကုိ ကြ်မ္းကြ်မ္းက်င္က်င္
တတ္ေၿမာက္ေသာေၾကာင့္ၿဖစ္၏..
ယခု အခ်ိန္ထိ သူ႕ရဲ့ လက္ရာကုိ အတူေန အခန္းေဖာ္ ေဘာ္ဒါမ်ား မစားရေသး(သူတုိ့အတြက္ ကံဆုိးလြန္း၍ သူ စိတ္မေကာင္းၿဖစ္ရ၏)
ဘယ္သူကမွလဲ သူ႕ကုိ ခ်က္ပါဆုိၿပီး မခုိင္းရဲ ဟင္းေတြ အရမ္းေကာင္း အရသာရွိၿပီး သူ႕ရဲ့ လက္ရာကို ဆြဲၿငိကာ ေနာက္တခါ မစားရမွာကုိ စုိးရိမ္ ေနၾကဟန္တူ၏။
တေလာက သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ ၿမန္မာႏုိင္ငံကေန ဟင္းခ်က္နည္း စာအုပ္တအုပ္ထည့္ေပး၍ မီးဖုိေခ်ာင္ထဲသုိ့ ယူသြားကာ ခပ္တည္တည္ႏွင့္ပင္ ေခါင္းစဥ္မၾကည့္ပဲ ဆရာၾကီးဒဇုိင္းနဲ့ သူ႕ရဲ့ အတူ ဟင္းခ်က္ေဖာ္ကုိ ' 'ဟင္းဆုိတာ ဒီလုိ ခ်က္ရတယ္ကြ' ဟု ဟင္းခ်က္နည္း ေတြ ဖတ္ၿပေန၏။ တကယ္ေတာ့ ဟင္းက ကုိယ္မခ်က္ရ ကုိယ္က ေဘးကေန ၾကက္သြန္လွီး ခြက္ေဆးမွ်သာ လုပ္ေနၿခင္းၿဖစ္၏၊
သူမ်ားကုိ ဆရာၾကီး လုပ္ခ်င္လြန္း၍ ထင္...
စာအုပ္ရဲ့ ေခါင္းစီး title ကုိ ဖတ္လုိက္မွ ဖတ္မိေသာ ကုိယ္႕ပါးစပ္ကုိ ကုိယ္ ရုိက္လုိ့ " ဟုိက္ မွားပဟ" ဆုိၿပီး ငုတ္တုတ္ ေမ့သြားရ၏၊
စာအုပ္ေခါင္းစီးကိုလဲ ၾကည့္ဦးေလ
" အိမ္ရွင္မမ်ားႏွင့္ ပ်ဳိေမတုိ့အတြက္ ရသ စုံလင္ ေရႊလက္ရာ ဟင္းမ်ဳိးစုံခ်က္နည္း" တဲ့ေလ( ေသၿပီဆရာ)
ဟိႏၵီထမင္း ဟိႏၵီဟင္းက မည္သုိ့မွ်ပင္ စားလုိ့မရ ဒုကၡက မေသးလွဟု ဆုိၾကသည္၊
ညေနဆုိ ကုိယ္တုိင္ ေစ်းၿခင္းေတာင္းၾကီး ဆြဲ၊ ကားတားကားတားႏွင့္ ကုလား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ဆုိင္ေတြဆီ ခ်ီတက္ရသည္။
ဒီၾကားထဲ ကုလားစကားမတတ္တဲ့ လူကုိ ကုလားက ကုလားစကားႏွင့္ ရြမ္းရြမ္းေဝေအာင္ စကားလာေၿပာတတ္ေသး၏။
သူက ခပ္တည္တည္ႏွင့္ အုိေက အုိေက ဟု ေဖာ္လုိ လုိက္ေပးေနရ၏။
တကယ္ေတာ့ တလုံးမွ နားမလည္၊
(မင္းႏွမ ငါ့ေပးဟု ဆုိက အုိေကဟု ေၿပာမိရက္သား" ေသၿပီဆရာ" ပင္) သုိ့ေသာ္ မတတ္ႏုိင္၊
ကုိယ္မွ နားမလည္ပဲ၊
မနက္ဆုိ စခ်က္ရေလေတာ့၏။
က်န္တဲ့ ကုိယ္႕ရဲ့ သူငယ္ခ်င္းေက်ာင္းသားေတြကေတ
သူကေတာ့ မၿငီး...
သူ႕အတြက္ ဟင္းခ်က္ၿခင္း ဟူေသာ အမွဳ ကိစၥသည္ အလြန္ပင္ ေသးငယ္လွ၍ ေခတ္စကားနဲ့ ေၿပာရေသာ္ မုိင္နာ က်လွေသာ အလုပ္ေလးပင္ ၿဖစ္၏၊ အေၾကာင္းကား..
သူဟာ ဟင္းခ်က္တဲ့ ေနရာမွာ အင္မတန္မွ ေတာ္ေသာ ၿမန္မာႏိုင္ငံရဲ့ အထင္ကရ စားဖုိမွဳးၾကီးမ်ာရဲ့ဟင္းခ်
ယခု အခ်ိန္ထိ သူ႕ရဲ့ လက္ရာကုိ အတူေန အခန္းေဖာ္ ေဘာ္ဒါမ်ား မစားရေသး(သူတုိ့အတြက္ ကံဆုိးလြန္း၍ သူ စိတ္မေကာင္းၿဖစ္ရ၏)
ဘယ္သူကမွလဲ သူ႕ကုိ ခ်က္ပါဆုိၿပီး မခုိင္းရဲ ဟင္းေတြ အရမ္းေကာင္း အရသာရွိၿပီး သူ႕ရဲ့ လက္ရာကို ဆြဲၿငိကာ ေနာက္တခါ မစားရမွာကုိ စုိးရိမ္ ေနၾကဟန္တူ၏။
တေလာက သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ ၿမန္မာႏုိင္ငံကေန ဟင္းခ်က္နည္း စာအုပ္တအုပ္ထည့္ေပး၍ မီးဖုိေခ်ာင္ထဲသုိ့ ယူသြားကာ ခပ္တည္တည္ႏွင့္ပင္ ေခါင္းစဥ္မၾကည့္ပဲ ဆရာၾကီးဒဇုိင္းနဲ့ သူ႕ရဲ့ အတူ ဟင္းခ်က္ေဖာ္ကုိ ' 'ဟင္းဆုိတာ ဒီလုိ ခ်က္ရတယ္ကြ' ဟု ဟင္းခ်က္နည္း ေတြ ဖတ္ၿပေန၏။ တကယ္ေတာ့ ဟင္းက ကုိယ္မခ်က္ရ ကုိယ္က ေဘးကေန ၾကက္သြန္လွီး ခြက္ေဆးမွ်သာ လုပ္ေနၿခင္းၿဖစ္၏၊
သူမ်ားကုိ ဆရာၾကီး လုပ္ခ်င္လြန္း၍ ထင္...
စာအုပ္ရဲ့ ေခါင္းစီး title ကုိ ဖတ္လုိက္မွ ဖတ္မိေသာ ကုိယ္႕ပါးစပ္ကုိ ကုိယ္ ရုိက္လုိ့ " ဟုိက္ မွားပဟ" ဆုိၿပီး ငုတ္တုတ္ ေမ့သြားရ၏၊
စာအုပ္ေခါင္းစီးကိုလဲ ၾကည့္ဦးေလ
" အိမ္ရွင္မမ်ားႏွင့္ ပ်ဳိေမတုိ့အတြက္ ရသ စုံလင္ ေရႊလက္ရာ ဟင္းမ်ဳိးစုံခ်က္နည္း" တဲ့ေလ( ေသၿပီဆရာ)
No comments:
Post a Comment